Články se štítkem: nebezpečné potraviny

Kontrola Státní veterinární správy s Policií ČR odhalila opětovný prodej masa neznámého původu v tržnici SAPA

23.03.2016 | Koncem února jsme informovali o společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a Policie České republiky (PČR) v areálu tržnice SAPA v Praze 4 a v sídle podnikatele v obci Vestec, při níž byla zjištěna nepovolená manipulace s živočišnými produkty.

Plátky uzeného lososa s listerií v Albertu

10.03.2016 | SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, aby předmětnou šarži potraviny nekonzumovali.

Veterináři zveřejnili seznam vadných medů od Včelpa

04.03.2016 | Lidé by podle veterinářů neměli medy jíst. Dlouhodobě zbytky léčiv zvyšují odolnost bakterií vůči antibiotikům, lékům pak snižují účinnost. Samotné snězení nebezpečné není.

Řada restaurací i letos ohrožuje zdraví spotřebitelů

01.03.2016 | Výsledky letošních kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v provozovnách společného stravování ukazují na závažná porušení hygieny potravin ohrožující zdraví spotřebitele. Ve srovnání s minulým rokem zůstávají na stejně nepřijatelné úrovni. SZPI v segmentu společného stravování působí jako kontrolní orgán od 1. 1. 2015.

Veterináři stáhli 300 kg mečouna s rtutí, tuna se ho prodala

26.02.2016 | Více než tuna masa se už prodala. Ve vzorcích bylo asi dvojnásobně víc rtuti, než je povolené množství. Podle veterinářů to však neznamená pro zdraví akutní nebezpečí.

SVS nařídila stáhnout z trhu 16,5 tuny náhražky sýra neznámého původu

19.02.2016 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu 16,5 tuny výrobku prodávaného jako sýr eidam, jehož výrobcem měla být polská mlékárna. Rozbory ukázaly, že se nejedná o sýr, ale o náhražku, v níž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným.

Kontrolám potravinářské inspekce loni nevyhověla třetina vín

12.02.2016 | Ve vinařském oboru loni pravomocně uložila pokuty za více než 19 milionů korun, což je o 2,5 milionu více než v roce 2014.

Inspekce varovala před čirokovými produkty s obsahem alkaloidů

02.02.2016 | Jde například o kaši s čirokem, čirokové zrno, bezlepkovou směs a chleba od spoečnosti Adveni

Kontrola čajů a tabáku do vodních dýmek v čajovnách

01.02.2016 | V rámci rozšíření kompetencí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) uskutečnili inspektoři kontrolní akci se zaměřením na jakost a bezpečnost čajů a tabáku do vodních dýmek v čajovnách.

V balení vodňanského kuřete byl červ. Lidl celou šarži stáhl z prodeje

29.01.2016 | "Jedná se o případ, který se stává naprosto ojediněle, avšak teoreticky ho nelze vyloučit. Ročně zpracujeme 60 milionů kuřat a takový případ jsme zaznamenali poprvé," brání se výrobce.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.